آخرین اخبار
کد مطلب: 113571
در ميزگرد سياسي«انتخاب اصلح» مطرح شد
دولت براي حل مسائل اقتصادي بيشتر آرزو دارد تا اينکه برنامه داشته باشد
تاریخ انتشار : 1394/11/25 09:05:58
نمایش : 2864
ميزگرد انتخاباتي «انتخاب اصلح» عصر امروز با حضور ياسر جبرائيلي معاون پژوهش و آموزش خبرگزاري فارس، محمدجواد حق‌شناس عضو شوراي حزب اعتماد ملي، علي خرم سفير سابق ايران در سازمان ملل و مسعود براتي فعال سياسي برگزار شد.
به گزارش سلام لردگان،در ابتداي اين ميزگرد که در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد مسعود براتي با اشاره به اهميت انتخابات هفتم اسفندماه، اظهار کرد: جريانات سياسي علي‌رغم تفاوت‌ها، ويژگي‌هاي مشترکي دارند که يکي از آن ويژگي‌ها اين است که اراده‌ها به جاي حق محور بودن قدرت محور هستند.
 
اين فعال سياسي تصريح کرد: در رفتار بيشتر فعالان عرصه سياست بحث عدم شفافيت مشاهده مي‌شود، به‌طوري‌که هم در عالم نظر و هم در رفتار نمي‌دانيم چه کسي را اصول‌گرا و چه کسي را اصلاح‌طلب بخوانيم و منشور مرجعي براي تفکيک اين‌ها در نظر گرفته نشده و اين افراد تنها بر اساس عرف سياسي شناخته شده‌اند.
 
وي با بيان اينکه فضاي غيرشفاف فضاي مطلوبي را نويد نمي‌دهد، بيان کرد: در چند مولفه اين افراد بسيار با يکديگر نزديک هستند که يکي از موارد حوزه استکبارستيزي است.
 
براي انتخاب اصلح نبايد در بازي جريانات سياسي بيفتيم
 
براتي به مسئله عدالت‌خواهي و عدالت‌طلبي اشاره کرد و بيان داشت: براي انتخاب اصلح نبايد در بازي جريانات سياسي بيافتيم و بگوييم اصلاح‌طلب بد است پس اصول‌گرا خوب است و يا برعکس.
 
وي تاکيد کرد: اين مسائل واقعي نيست و براي رسيدن به واقعيت، اصول و قوانين اسلامي و بيانات مقام معظم رهبري بايد مبنا باشد.
 
اين فعال سياسي با اشاره به فرمايش رهبر معظم انقلاب در ديدار با کارکنان نيروي هوايي که فرمودند: جنجال‌هاي روزمره انتخاباتي آنها را سرگرم نکند و از پرداختن به مسائل مهم به ويژه اقتصاد غافل ننمايد، گفت: چندين سال است که ما درگير جنگ اقتصادي با نظام سلطه هستيم؛ و مسئله اصلي ما اقتصاد است که بايد جدي گرفته شود.
 
دولت براي حل مسائل اقتصادي بيشتر آرزو دارد تا اينکه برنامه داشته باشد
 
براتي با تاکيد بر اينکه کساني که مي‌خواهند مسئوليتي را به عهده بگيرند بايد نسبت به اقتصاد حساس باشند، بيان کرد: دولت فعلي براي حل مسائل اقتصادي بيشتر آرزو دارد تا اينکه برنامه داشته باشد.
 
وي ادامه داد: مجلس بعدي به شدت موثر است براي اينکه به اين توهم دامن بزند يا آن را رفع کند.
 
اين فعال اصول‌گرا کار اصلي مجلس بعدي را واقعي کردن فضاي کشور و تصميمات دولتي خواند و افزود: بنده شخصا بعيد مي‌دانم مجلس بعد مجلس کارآمدي باشد زيرا جريان اعتدال به دليل پيروزي‌هايي که داشته قوت يافته است و جريان اصلاح‌طلب مي‌خواهد خود را به اعتداليون بچسباند.
 
نمايندگان بايد از کيان جمهوري اسلامي دفاع کنند
 
علي خرم در ادامه ميزگرد اظهار کرد: توافق هسته‌اي موضوعي است که به خودي خود مولد تغييراتي در منطقه و جهان بوده و خواهد بود.
 
سفير سابق ايران در سازمان ملل تصريح کرد: زماني کشوري که داراي جايگاه استراتژيک و پتانسيل داخلي داشته باشد طبيعتا قادر به انجام کارهاي شگرف است.
 
وي ادامه داد: حدود 60 سال پيش کتابي در مورد چين نوشته شد با اين عنوان که: زماني که اژدهاي زرد برخيزد. آن زمان نويسنده به زواياي چين نگاه کرد و پيش‌بيني‌اش درست از آب درآمد.
 
خرم افزود: حال اگر کشور ما بخواهد از جا برخيزد و اژدهاي ايران بلند شود همان کارهاي شگرف را مي‌تواند انجام دهد اما جهان اجازه نمي‌دهد.
 
سفير سابق ايران در سازمان ملل اظهار کرد: اگر چين خواسته به عنوان يک کشور بزرگ جهاني شناخته شود براي خود برنامه‌ريزي کرده و توانسته جهان را تا حد زيادي با خود هماهنگ کند.
 
وي افزود: در سطح جهاني چين سال‌ها برنامه‌ريزي کرد چگونه سونامي حاصل از رسيدن به قدرت را کنترل کند و جمهوري اسلامي نيز براي رسيدن به قدرت بايد نگران سونامي که در منطقه رخ مي‌دهد باشد و براي به حداقل رساندن آن برنامه‌ريزي کند.
 
خرم با اشاره به اينکه در آستانه يک تبلور هستيم، بيان کرد: کانديداها بايد متوجه باشند دارند با يک ايران جديد وارد صحنه مي‌شوند؛ ايراني که با ايران چهار سال پيش تفاوت دارد، بنابراين آنان بايد از کيان جمهوري اسلامي در راه رسيدن به اين استراتژي دفاع کنند.
 
عده‌اي به جاي حاکميت راه امام (ره) به دنبال حاکميت آل امام (ره) هستند
 
ياسر جبرائيلي نيز در ادامه ميزگرد با اشاره به برخي سخنان خرم، گفت: حرف‌هاي شما تا حدي درست است و چيني‌ها قصد دارند آمريکا را بيرون کنند اما آقاي خرم آيا دولت يازدهم هم مي‌تواند آمريکا را بيرون کند يا نگاه کدخدايي دارد و زير بليط آمريکا قرار دارد؟
 
معاون آموزش و پژوهش خبرگزاري فارس ادامه داد: دولت هميشه از آرزوها حرف زده و حتي آب خوردن مردم را هم به توافق هسته‌اي ربط داده است.
 
وي به بازگشت سلطنت ايل و تبار و طايفه اشاره کرد و افزود: عده‌اي حاکميت آل امام (ره) را به جاي حاکميت راه امام (ره) دنبال مي‌کنند.
 
جبرائيلي با بيان اينکه اين افراد صلاحيت علمي و شايستگي‌هاي عمليشان تاييد نشده است، اظهار کرد: عده‌اي در رسانه‌هاي خود بام تا شام مرتب يک خاندان را تبليغ کرده و از آن حرف مي‌زنند.
 
معاون آموزش و پژوهش خبرگزاري فارس اضافه کرد: اين افراد در پوشش خانواده امام به دنبال سلطنت هستند در حاليکه بايد از اين افراد پرسيد شما که صلاحيت را به بيت امام (ره) مي‌دانيد آيا در جريان هستيد که امام (ره) براي نوه‌هاي خود حرمت ذاتي قائل نبود.
 
وي با اشاره به اينکه اين افراد به دنبال تبارسالاري و خاندان سالاري هستند، افزود: همه شاهد بودند که امام (ره) خودشان با سيدحسين خميني که به نفع بني صدر صحبت کرد چه برخوردي کردند و فرمودند وي را تحت‌الحفظ به تهران ببرند و اگر به سوي کسي شليک کرد به او مهلت ندهند.
 
تور روحاني هر فرد ايراني را 2.5 ميليون تومان بدهکار کرد/ به خاطر شرکت‌هاي زيان‌ده مردم را مقروض نکنيد
 
جبرائيلي با بيان اينکه عده‌اي در عرصه اقتصادي هم به دنبال ولخرجي‌هايي در سطح حاکميت هستند، گفت: تور حجت‌الاسلام روحاني هر فرد ايراني را 2.5 ميليون تومان بدهکار کرد.
 
معاون آموزش و پژوهش خبرگزاري فارس سفر رئيس جمهور به ايتاليا را برخلاف اصل 44 خواند و بيان کرد: چرا به خاطر شرکت‌هاي زيان‌ده مردم را بدهکار کرديد.
 
وي ادامه داد: مخالف خريد هواپيما نيستم، مخالف بدهکار کردن مردم به بهانه نوسازي هستم.
 
جبرائيلي با طرح اين پرسش که آقاي خرم با چه مولفه‌اي ترکيه را ابرقدرت مي‌خواند، بيان کرد: ترکيه صد در صد ارزش ليرش سقوط کرد، بله ما هم مي‌توانيم همانند ترکيه قرض کرده و رشد کنيم.
 
نيازمند مجلسي هستيم که دولت را از توهم آرزوها خارج کند
 
معاون آموزش و پژوهش خبرگزاري فارس تاکيد کرد: نيازمند مجلسي هستيم که يک نظارت جدي بر عملکرد دولت داشته باشد و دولت را از توهم آرزوها و رويکرد استقراضي خارج کند.
 
محمدجواد حق‌شناس در ادامه ميزگرد اظهار داشت: بحث انتخابات هفتم اسفندماه يکي از مهم‌ترين انتخابات در دو دهه اخير است.
 
عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي با بيان اينکه انتخابات از دو مقوله مختلف بررسي مي‌شود، بيان کرد: انتخابات خبرگان رهبري بر اساس زمانبندي هشت ساله شکل مي‌گيرد و نمايندگان از خرداد 95 بر صندلي‌ها جلوس مي‌کنند و به مدت هشت سال دوره استقرارشان طول خواهد کشيد.
 
وي با بيان اينکه اين دوره از انتخابات خبرگان در سپهر سياست ايران به شدت تاثيرگذار است، افزود: اميدوارم عمر رهبري انقلاب به درازا بکشد اما خيلي‌‌ها اعتقاد دارند خبرگان آينده تکليف رهبري انقلاب را مشخص مي‌کند.
 
حق‌شناس عنوان کرد: خبرگان رهبري بر اساس وظيفه‌اي که قانون برايش مشخص کرده است انتخاب رهبرو عندالزوم عزل و برکناري رهبر را به عهده دارد.
 
عملکرد شوراي نگهبان در تاييد صلاحيت‌ها مشکلات اساسي براي انتخابات به وجود آورد
 
عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي خاطرنشان کرد: عملکرد نظارتي شوراي نگهبان در تاييد صلاحيت‌ها مشکلات اساسي براي انتخابات به وجود آورد.
 
حق‌شناس ابراز کرد: برگشتيم به دوره‌اي که رفتيم به سبزي‌فروشي و به دنبال گلابي مي‌گرديم و در مغازه نيز تنها يک عدد گلابي است و ما مجبوريم همان يک گلابي را برداريم؛ در واقع ما رسيده‌ايم به قاعده يک کيلو گلابي در انتخابات!
 
حوزه‌هاي علميه خوابند يا نگران رد صلاحيتند که کانديد معرفي نمي‌کنند
 
عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي ادامه داد: آيا کشور شيعه با اين همه حوزه علميه و روحاني نمي‌تواند براي 88 صندلي خبرگان مجتهد معرفي کنند که تعداد فيلتر شدگان به 162 نفر برسد؟ چه مي‌کنند اين حوزه‌هاي علميه؟ آيا خوابند يا نگرانند به آن‌ها توهين شود که کانديد نمي‌شوند.
 
وي اضافه کرد: بنده نيز معتقد به نظارت استصوابي هستم اما مي‌بينم در همين نهاد اجازه نظارت استصوابي داده نمي‌شود به طوري‌که سخنگوي شوراي نگهبان در مصاحبه با ايرنا گفته بود: اجازه نظارت استصوابي به ما داده نمي‌شود.
 
حق‌شناس اين سوال را مطرح کرد که چه کسي گفته بحث سيدحسن خميني به بيت امام (ره) مربوط مي‌شود؟ جبرائيلي به اين پرسش پاسخ داد و گفت: آقاي هاشمي اين سخنان را مطرح کرده‌اند و متن سخنان وي موجود است.
 
جبرائيلي در ادامه به حق‌شناس گفت: شما چون رد صلاحيت شديد ناراحتيد که حق‌شناس واکنش نشان داد و گفت: چرا بايد ناراحت باشم؟ سرم را بالا مي‌گيرم.
 
حق‌شناس در ادامه واکنش‌ها، اظهار کرد: هشت مرجع تقليد در مورد ويژگي‌هاي سيدحسن نظر داده‌اند و لازم نيست آقاي هاشمي بگويد.
 
کسي حق ندارد سطح خبرگان رهبري را در دعواهاي سياسي تنزل دهد
 
جبرائيلي در واکنش به ادامه اظهارات حق‌شناس در ارتباط با شوراي نگهبان و مجلس خبرگان، گفت: کسي حق ندارد سطح خبرگان را در دعواهاي سياسي تنزل دهد.
 
معاون آموزش و پژوهش خبرگزاري فارس با اشاره به مسئله اقتصاد، بيان کرد: دولت مرتب بدهي بالا مي‌آورد و به دليل واردات بي‌رويه 70 درصد توليد کشور تعطيل شده است.
 
روحاني در سفر به اروپا تماما قراردادهاي استقراضي بسته است
 
وي با بيان اينکه واردات افسارگسيخته توان رقابت را از توليد داخلي گرفته است، گفت: روحاني در سفر به اروپا تماما قراردادهاي استقراضي بسته است.
 
جبرائيلي فرار از خصوصي سازي را به ضرر کشور دانست و افزود: در سفر روحاني شرکت‌هاي زيان‌ده تقويت شدند و نه شرکت‌هاي خصوصي.
 
براي وزير راه متاسفم!
 
معاون آموزش و پژوهش خبرگزاري فارس خاطرنشان کرد: 140 هيئت خارجي که بعد از توافق به ايران آمدند به نفع خود بازاريابي کردند و بنده متاسفم وزير راه گمان کرده است ورود هواپيماهاي ايرباس و کشور را زير بار بدهي بردن، سرمايه‌گذاري خارجي است.
 
جبرائيلي در ادامه باز هم تاکيدکرد: آيا ملاک صلاحيت فلان فرد انتصاب به بيت امام است در حالي‌که امام (ره) خود را بدهکار و خدمتگزار مردم مي‌دانستند.
 
وي در ادامه واکنش به حق شناس، گفت: در سال 88 مگر شما به قانون احترام گذاشتيد؟ همين آقاي کروبي که رئيس حزب شما بود آرائش از آراء باطله نيز کمتر بود و اين مسئله به خاطر مناظره‌هايي بود که وي انجام داد و مردم سطح او را شناختند.
 
اگر شوراي نگهبان نبود مسعود رجوي هم کانديد مي‌شد
 
معاون آموزش و پژوهش خبرگزاري فارس با بيان اينکه اگر شوراي نگهبان نبود مسعود رجوي هم مي‌توانست در کشور کانديد شود، ابراز کرد: کساني که در رسانه‌هاي خود عليه اسلام و قرآن مطلب نوشتند حق ندارند به مجلس بيايند؛ سوء استفاده از آزادي بيان هم حدي دارد.
 
جبرائيلي با بيان اينکه مطالبات و راه امام روشن است، تاکيد کرد: کساني که بخواهند در مقابل آن بايستند ما با تمام توان در مقابل دنياي آنان مي‌ايستيم.
 
وي افزود: ميل به عربستانيزه کردن ايران و فروش سرمايه‌هاي ملي و مصرف در دولت وجود دارد براي اينکه به رشد برسد.
 
حق‌‌شناس در واکنش به سخنان جبرائيلي گفت: ما بايد ياد بگيريم شهدا را فقط وابسته به خود ندانيم و جمعيت قليلي که امروز همه چيز را براي خود مي‌خواهند شهدا را نيز مي‌خواهند براي خود داشته باشند.
 
وي افزود:  31 استاندار، صدها فرماندار و مديرکل، صدها خانواده شهيد و حتي پاسدار در اين انتخابات رد صلاحيت شده‌اند.
 
عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي ادامه داد: چرا شما مي‌گوييد هر کس مثل ما فکر مي‌کند بايد روي کار بيايد.
 
جبرائيلي به اين سخن حق‌شناس معترض شد و گفت: چرا دروغ مي‌گوييد؛ يک نمونه مثال بياوريد که شخصي چنين سخني گفته باشد.
 
حق‌شناس تصريح کرد: به همه مي‌گويم 7 اسفند پاي صندوق‌هاي راي بيايند اما به فردي راي دهند که دزد نباشد و پول از معاون اول نگيرد.
 
به دليل عدم اعتقاد به نظام رد صلاحيت شدم/ خود را از تمام 12 عضو شوراي نگهبان مقيدتر به نظام مي‌دانم
 
وي با بيان اينکه بنده به دليل عدم اعتقاد به نظام و اسلام رد صلاحيت شدم، گفت: يک لحظه بدون فکر نکردن به نظام نگذراندم و تنها سرمايه من اين نظام است؛ بنده خود را از تمام 12 عضو شوراي نگهبان مقيدتر به نظام و اسلام مي‌دانم.
 
عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي تاکيد کرد: به لحاظ قانوني اعتراض دارم اما تمکين مي‌کنم و 7 اسفند اولين نفر به پاي صندوق راي مي‌آيم.
 
انواع تهمت‌ها را به سپاه مي‌زنيد/ يک سند بياوريد زندگي يک پاسدار همانند يک وزير باشد!
 
جبرائيلي در پايان خاطرنشان کرد: انواع تهمت‌ها را به سپاه مي‌زنيد اما يک سند را رو نکرديد که زندگي يک پاسدار همانند زندگي يک وزير باشد؛ در حالي‌که پاسداران مرتب در حال دفاع از حرم حضرت زينب(س) در سوريه هستند و خون خود را تقديم اين نظام و انقلاب مي‌کنند.
 
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس